USUSRET USKRSU!

Male makovnjače i orahnjače s lješnjacima

Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: orahnjaca i makovnjaca.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media

Sve ih napravite!

Trebat će vam:

Za tijesto:

600g glatko brašno 
10 g suhi kvasac 
100 g šećera u prahu 
280 g maslaca sobne temperature 
1 jaje 
1 žumanjak 
100 g mlakog mlijeka 
malo soli 
korica limuna, naranče, vanilija

Za nadjev od maka:

150 g mljevenog maka 
1 žlica meda 
75 g šećera 
tonka, muškatni oraščić, cimet, korica limuna 
75 g vrelog mlijeka 
1 bjelanjak 
malo ruma

Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: makovnjaca.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomisalv Krišto / Hanza Media
 

Za nadjev od lješnjaka:

150 g mljevenog lješnjaka 
1 žlica meda 
75 g šećera 
ras el hanout, korica naranče 
100 g vrelog mlijeka 
1 bjelanjak
malo ruma

Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: orahnjaca.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomisalv Krišto / Hanza Media
 

Priprema:

Umijesiti podatno tijesto od svih sastojaka i ostaviti na sobnoj temperaturi 2-3h.  Razdijeliti tijesto na 2 dijela i svaki nadjenuti sljedećim nadjevima. Uzavriti mlijeko i preliti preko svih sastojaka za nadjev, izmiješati, ohladiti i potom povezati bjelanjkom. Nadjenuti štruce. Ostaviti ih na sobnoj temperaturi 20-ak minuta pred pečenje.  Peći na 180 stupnjeva 25-30 minuta dok ne poprime zlatnu boju sa svih strana.

Izdvajamo

Iz drugih medija