RECEPTI DOBRE HRANE

MALO DRUGAČIJI SENDVIČI: Proljetni sendvič s kozicama

Kada jedete sendvič, najukusniji zalogaj uvijek je onaj prvi, kada nakon slatkog iščekivanja napokon zagrizete u hrskavo pecivo i okusite bogati nadjev koji ste pomno pripremali

500 g očišćenih kozica
začinska mješavina za kozice (čili papričice, korica limuna, češnjak, sirovi šećer, prah limuna)
maslinovo ulje
sol
papar
velika stapka celera
60 g majoneze
3 mlada luka
svježi vlasac
žlica limunova soka
žličica i pol hrena
1 žlica vinskog octa
maslac
četvrt žličice dimljene paprike
kruh sa začinskim biljem

 

 

Marinirajte očišćene kozice u maslinovu ulju i mješavini začina za kozice pa pustite da odstoje barem pola sata. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i ispecite kratko kozice. Operite celer i gulilicom ga izrežite na tanke trakice te namočite u vodu dok pripremate ostatak sendviča. U zdjeli dobro pomiješajte majonezu, usitnjeni mladi luk, usitnjeni vlasac, limunov sok, hren, ocat i papriku te začinite solju i paprom. Zagrijte pećnicu i na lim prekriven papirom za pečenje stavite kriške kruha sa začinskim biljem i tostirajte oko 3 minute. Izvadite iz pećnice i premažite s malo maslaca. Žlicom nanesite mješavinu mladog luka i majoneze, potom stavite trakice celera i konačno pečene kozice. Poslužite odmah.

Izdvajamo

Iz drugih medija