RECEPTI DOBRE HRANE

MALO DRUGAČIJI SENDVIČI: Sendvič od junetine i rajčica

Kada jedete sendvič, najukusniji zalogaj uvijek je onaj prvi, kada nakon slatkog iščekivanja napokon zagrizete u hrskavo pecivo i okusite bogati nadjev koji ste pomno pripremali

500 g juneće potrbušine
2 limete
4 režnja češnjaka
pola naranče
50 g svježeg korijandra
pola žličice soli
četvrt žličice papra
60 ml maslinova ulja
1 jalapeño papričica
2 žlice alkoholnog octa
kriške kruha sa sjemenkama
mozzarella
cherry rajčice
matovilac

 

 

U dubokoj zdjeli dobro pomiješajte sok od limete, zdrobljeni češnjak, sok od naranče, usitnjeni korijandar, sol, papar, maslinovo ulje, usitnjenu jalapeño papričicu i ocat. Stavite meso u marinadu i pripazite da bude u potpunosti uronjeno. Stavite u hladnjak barem na dva sata ili preko noći. Zagrijte roštiljtavu na jakoj vatri. Uklonite meso iz marinade i nju bacite. Pecite na vrućoj 10 minuta na svakoj strani. Kada se ispeče, izvadite meso i pustite da stoji 10 minuta. Narežite mozzarellu na kriške i poslažite na kruh. Tostirajte kruh u zagrijanoj pećnici dok ne postane hrskav i sir se ne otopi. Poslažite na kruh matovilac, kriške junetine i cherry rajčice te poslužite.

Izdvajamo

Iz drugih medija