RECEPTI DOBRE HRANE

MALO DRUGAČIJI SENDVIČI: Toskanski sendvič od tune

Marko Miščević

Kada jedete sendvič, najukusniji zalogaj uvijek je onaj prvi, kada nakon slatkog iščekivanja napokon zagrizete u hrskavo pecivo i okusite bogati nadjev koji ste pomno pripremali

1 konzerva tunjevine
30 g maslina
5 sušenih rajčica
40 g tahinija
1 limun
50 ml grčkog jogurta
2 žlice maslinova ulja
25 g bosiljka
sol
papar
žlica dimljene paprike
2 bagel peciva
1 avokado
4 kuhana jajeta
100 g crvenog kupusa
feta sir
40 g rukole

 

Marko Miščević
 

U sjeckalici pomiješajte tahini, grčki jogurt, naribanu koricu i sok jednog limuna te maslinovo ulje dok ne dobijete glatku smjesu. Prema potrebi razrijedite s malo vode. Dodajte bosiljak, prstohvat soli i papra te dimljenu papriku pa još jednom pomiješajte. U velikoj zdjeli pomiješajte ocijeđenu tunjevinu, usitnjene masline i sušene rajčice. Bagel prerežite popola i namažite umakom od tahinija obje strane. Na donju stranu peciva poslažite kriške avokada, nanesite mješavinu tunjevine i sušenih rajčica, naribani kupus te na kriške narezana jaja. Vilicom nadrobite feta sir i dodajte u sendvič. Na vrh stavite rukolu pa poklopite sendvič i poslužite.

Izdvajamo

Iz drugih medija