RECEPTI DOBRE HRANE

Medenjaci

Medenjci
Berislava Picek / CROPIX

1/2 kg mekog brašna
20 dag šećera
17 dag meda
2 jaja
2 žlice masti
1/2 žličice soda bikarbone

Prosijte brašno, napravite u sredini rupu i u nju stavite šećer, med, jaja, mast i sodu bikarbonu. Zamijesite. Dobivenu smjesu zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjuku, najbolje 24 sata ili barem preko noći. Podijelite tijesto i napravite valjke širine prst i pol pa ih izrežite na manje komade koje ćete pomoću dlanova izraditi u kuglice. Kuglice neka budu manje jer će medenjaci pečenjem još malo narasti. Kuglice uvaljajte u mješavinu mljevenih oraha i šećera. U pleh za pečenje stavite papir za pečenje pa poslažite medenjake i utisnite u sredinu svakog orah, badem ili lješnjak. Peci na 180 do 200 stupnjeva dok se ne povećaju i ne dobiju zlatnu boju.

Izdvajamo

Iz drugih medija