Zdravo, lagano i brzo

Mediteranski klasik: Riba u papiru s limunom i začinima

Pečena riba u papiru za pečenje jednostavan je, zdrav i aromatičan način da izvučete maksimum iz svježih sastojaka uz minimalno truda — nježno pečena, sočna i puna mirisa Mediterana

RIBA U PAPIRU ZA PEČENJE

Trebat će vam:
4 cijele ribe prema želji
2 neprskana limuna
4-6 grančica timijana
8 režnjeva češnjaka
sol i papar
maslinovo ulje

Priprema:
Svaku ribu očistite i osušite pa ih rasporedite na četiri zasebna papira za pečenje. Poprskajte ih maslinovim uljem i začinite soli i paprom. Sve dobro utrljajte u ribu. Po svakoj ribi zatim poslažite kolutiće limuna, timijan i češnjak, zamotajte paketiće i stavite u veću posudu za pečenje. Pecite 20 do 30 minuta na 180-200 stupnjeva i poslužite uz prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 10:05