LAGANI OBROK

Mediteranski klasik u novom ruhu: patlidžan punjen bulgurom i začinima

Pečeni patlidžan punjen bulgurom, slanutkom i feta sirom savršen je lagani i aromatični obrok koji spaja Mediteran i Bliski istok

Pečeni patlidžan s bulgurom, slanutkom, začinima, lukom i feta sirom

Trebat će vam:

2 veća patlidžana

150 g bulgura

1 konzerva slanutka (ili 200 g kuhanog)

1 velika glavica luka

2 režnja češnjaka

100 g feta sira

2 žlice maslinova ulja

1 žličica mljevenog kima

1 žličica mljevene paprike

½ žličice kurkume

sol i papar po ukusu

svježi peršin za posipanje

Priprema:

Patlidžane prerežite po dužini i izdubite sredinu, ostavljajući oko 1 cm mesa uz koru. Na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte začine, bulgur i slanutak te kratko promiješajte. Po potrebi dolijte malo vode i kuhajte dok bulgur ne upije tekućinu. Patlidžane stavite u posudu za pečenje, lagano ih premažite maslinovim uljem i napunite pripremljenom smjesom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 25 - 30 minuta dok patlidžan ne omekša. Na kraju pospite izmrvljeni feta sir i svježi peršin prije posluživanja. Poslužite toplo kao lagani glavni obrok ili uz svježu salatu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 15:40