Pečeni patlidžan s bulgurom, slanutkom, začinima, lukom i feta sirom
Trebat će vam:
2 veća patlidžana
150 g bulgura
1 konzerva slanutka (ili 200 g kuhanog)
1 velika glavica luka
2 režnja češnjaka
100 g feta sira
2 žlice maslinova ulja
1 žličica mljevenog kima
1 žličica mljevene paprike
½ žličice kurkume
sol i papar po ukusu
svježi peršin za posipanje
Priprema:
Patlidžane prerežite po dužini i izdubite sredinu, ostavljajući oko 1 cm mesa uz koru. Na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte začine, bulgur i slanutak te kratko promiješajte. Po potrebi dolijte malo vode i kuhajte dok bulgur ne upije tekućinu. Patlidžane stavite u posudu za pečenje, lagano ih premažite maslinovim uljem i napunite pripremljenom smjesom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 25 - 30 minuta dok patlidžan ne omekša. Na kraju pospite izmrvljeni feta sir i svježi peršin prije posluživanja. Poslužite toplo kao lagani glavni obrok ili uz svježu salatu
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....