Mekana kaša od ječma

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 2 šalice ječma
  • 2 prstohvata soli
  • 8 šalica vode
  • 6 komada mladog luka
  • 2 jušne žlice maslinova ulja

Priprema

1. korak
Ječam namočite preko noći u 8 šalica vode pa ujutro u istoj vodi kuhajte 1 sat pod tlakom. Nasjeckajte mladi luk, seitan na trakice pa ih pirjajte na ulju. Umiješajte mekani ječam i sve dobro promiješajte.

* Vodite računa da za ovo izdašno jelo ječam treba namočiti dan prije pripreme!

Savjet: Radi lakše probavljivosti ječam je dobro namočiti prije kuhanja, a najbrže se kuha u ekspres loncu. Cijelo zrno ječma, prženo i samljeveno, s dodatkom cikorije, može zamijeniti kavu. Ječmena kava pomiješana s mlijekom (bijela kava) izvrstan je i hranjiv napitak za djecu i starije ljude, bez kofeina.

Tagovi

Izdvajamo