Mladi krumpir s feta sirom i rukolom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g mladog krumpira
  • 200 g feta sira
  • 1 šaka rukole
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema

1. korak
Mladi krumpir dobro operite i nemojte ga guliti. Ako imate sitniji krumpir ne morate ga ni rezati, u suprotnom ga prepolovite ili izrežite na četvrtine. Krumpir stavite kuhati i kada na pola omekša stavite ga u pećnicu na 200 stupnjeva, posoljenog i pokapanog maslinovim uljem da se zapeče dok ne bude mekan i dobije zlatnu boju.
Pečeni krumpir stavite na pladanj za posluživanje.

2. korak
Rukolu operite i ocijedite pa je rasporedite po krumpiru. Feta sir narežite na manje komadiće ili ga natrgajte rukama i ravnomjerno rasporedite po krumpiru i rukoli. Malo popaprite i pokapajte maslinovim ulje.

Savjet: u ovoj kombinaciji će dobro pasati i nasjeckane sušene rajčice, pečena cikla i narezani mladi luk.

Izdvajamo