NAMIRNICA MJESECA

MLADI ŠPINAT: Sendvič sa špinatom i topljenim sirom

Sad je vrijeme kad se može nabaviti mladi, koji se jede sirov u salatama, a u tavici, na vatri dovoljno ga je pripremati samo par minuta i poslužiti kao prilog: uz par kapi maslinova ulja.

Za pesto od špinata:

30 g mladog špinata
1 žlica maslinova ulja
2 žlice oraha
2 žlice naribanog parmezana
prstohvat soli i papra

Za sendvič:

4 kriške kruha
maslac
6 kriški dimljene gaude
15 g mladog špinata pesto od špinata

U sjeckalicu ubacite sastojke za pesto i usitnjavajte sve dok ne dobijete glatki namaz. Pripremite četiri kriške kruha i premažite jednu stranu maslacem pa namazanu stranu okrenite prema dolje. Drugu stranu svake kriške premažite s dvije žlice pesta od špinata. Na pesto stavite 2 kriške gaude tako da prekrije pesto, dodajte pola odvojenog špinata, prekrijte razlomljenim komadom gaude te potom kriškom kruha tako da strana s pestom bude okrenuta prema siru, a strana s maslacem prema gore. Na isti način pripremite i drugi sendvič. Na tavu koju ste zagrijali na srednje jakoj vatri stavite sendviče i pecite ih 3-5 minuta, odnosno dok se donja strana ne zapeče. Pripazite da vam ne zagore, ali sir se mora početi topiti. Okrenite sendviče i pecite ih još 1-2 minute, uklonite s vatre, razrežite i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:41