PREPORUKA CHEFA

MOTOHIKO MOCHIZUKI: Salata od mladog špinata

 Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA
Nakon uvođenja japanske kuhinje u Hrvatsku prije 17 godina, bivši chef Takenoka spreman je za novi izazov, nikkei kuhinju!

400 g mladog špinata
maslinovo ulje
ulje s tartufima
prstohvat soli
prstohvat crnog papra
sok pola limete
Grana Padano ili tofu
prženi poriluk

Zagreb, 090118.
Nova Ves.
Restoran Hanami.
Veganska salata.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

U zdjelu stavite mladi špinat, polijte ga s malo maslinova ulja, dodajte malo ulja s tartufima, posolite, popaprite te prelijte sokom pola limete i sve dobro pomiješajte. Prije posluživanja u tanjur sa salatom naribajte Grana Padano sir ili za vegansku verziju dodajte tanko narezan i potom prženi tofu. Dovršite salatu hrskavim prženim porilukom. Za pripremu tog dodatka salatama i juhama poriluk narežite na tanke trakice te polako pržite u ulju zagrijanom na 150 Celzijevih stupnjeva dok ne postanu hrskave. Na isti način prepržite i tofu pa dodajte u salatu prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:01