DANAS ZA RUČAK

NA RUČKU KOD MARIJE UJEVIĆ: Varenac od vrhnja

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA
Uvijek skuhaj kao da će ti na ručak doći kraljevi i carevi!
Uvijek skuhaj kao da će ti na ručak doći kraljevi i carevi!

Sastojci:

5 jaja
7 dag brašna
4 dl kiselog vrhnja
8 dag putra
prezle
parmezan
malo soli

Zagreb, 170418.  
Pod zidom 4.
Kiparica Marija Ujevic Galetovic spremila je rucak za svoje prijatelje.
Na fotografiji: pinca.
Foto; Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Izmiješati žumance s brašnom, dodati sol, vrhnje i tučeni snijeg. Izmiješati. Posuda u kojoj će se kuhati treba biti premazana putrom i posuta krušnim mrvicama. Kuhati u “vodenoj kupelji” 1 sat. Ohladiti dvije minute, potom okrenuti u tanjur i odozgor posuti mrvicama prženim na putru. Posuti s malo parmezana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. prosinac 2025 19:28