SVE JE APETITLIH

NA RUČKU KOD MIRNE REISER: Beze torta

 Bruno Konjević / HANZA MEDIA
Vlasnica Galerije Mala na Trgu bana Jelačića i pokćerka slikara Nikole Reisera ugostila nas je u stanu na zagrebačkom Zrinjevcu. I gostili smo se, kraljevski...
pola litre slatkog vrhnja
3 beze oblatne
1 kg smrznutog šumskog voća ili bilo kojeg bobičastog voća, malina, jagoda, ribizla

Zagreb, 020318
Nedjeljni rucak spravlja slikarica Mirna Reiser. Na meniju je juha, tortelini sa salsom, kozlic i torta. Za usput uz pojacu kozji sir s kruskama.
Na fotografiji: Mirna Reiser s tortom (prekrasnom...)  
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Istući slatko vrhnje u šlag. Slagati u staklenu zdjelu red beze oblatne, red voća i red šlaga; to ponoviti tri puta, a završiti dekoracijom voćem. Tortu napraviti barem 5 sati prije serviranja da beze omekša; ako je u pitanju zamrznuto voće, napraviti 6 sati prije serviranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:26