Najkremastija kremica od slatkog vrhnja

Popovaca, 140916. Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Priprema:

Ova verzija panna cotte radi se sa slatkim vrhnjem i mlaćenicom. Mlaćenica nastaje kao nusproizvod izrade maslaca - mliječna mast skupi se putranjem u grudu maslaca, a bijela tekućina koja ostane, lagano reskog okusa u kojoj su ostali proteini idealna je za smoothyje ili deserte. Zagrijte 500 ml slatkog vrhnja, 250 ml mlaćenice, 100 g šećera i 4 g želatine u prahu. Prelijte u čaše (5) i ohladite preko noći u hladnjaku. Poslužite s voćem koje ste marinirali u medu i metvici ili brzo ukuhanim višnjama. Marinirano voće: na tavi otopite 2 žlice smeđeg šećera s malo vode, dodajte bobičasto voće (svježe ili smrznuto). Dodajte žicu meda i sitno nasjeckanu metvicu i ostavite poklopljeno da se prožme.

Izdvajamo

Iz drugih medija