Namaz od graha s pečenim povrćem
Trebat će vam:
2 paprike
1 patlidžan
2 rajčice
2 konzerve bijelog graha
1 žlica orašastog maslaca
maslinovo ulje
sok pola limuna
1 režanj češnjaka
kumin, crvena paprika i drugi začini po želji
sol i papar
Priprema:
Papriku, patlidžan i rajčicu operite i narežite na veće komade. Stavite u posudu za pečenje, začinite soli i paprom, dodajte maslinovo ulje i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na 20 do 30 minuta. Za to vrijeme u blender ubacite grah koji ste isprali, dodajte orašasti maslac (od lješnjaka, badema, kikirikija ili tahini), dvije, tri žlice maslinova ulja, režanj češnjaka, sok pola limuna, kumin, crvenu papriku ili neki drugi začin koji želite koristiti, posolite i dodajte papar pa sve zajedno pretvorite u namaz. Ako je potrebno, dodajte i malo vode kako biste dobili kremastu teksturu. Namaz stavite u duboki tanjur, po njemu rasporedite pečeno povrće i poslužite uz tostirani kruh koji ste natrljali češnjakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....