SRETAN USKRS

Ovog Uskrsa napravite sočnu tortu od mrkve s jednostavnom kremom od krem sira

 Berislava Picek/Cropix
Naša Slavica Šagolj pripremila je recept za pravi uskršnji hit - sočnu tortu od mrkve

Za biskvit će vam trebati:

250 g glatkog brašna

175 g smeđeg šećera

270 g svježe naribane mrkve

4 velika jaja

150 ml suncokretova ulja

1 žličica praška za pecivo

1 žličica sode bikarbone

1 žlica cimeta

1 žlica ekstrakta od vanilije

prstohvat soli

vanilin šećer

Za kremu:

400 g krem sira

70 g omekšalog maslaca

100 g šećera u prahu

1 žlica ekstrakta vanilije

Priprema:

U veću posudu stavite sve suhe sastojke za biskvit. U drugu posudu stavite jaja, kratko miksajte, dodajte smeđi i vanilin šećer pa miksajte dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte ulje te malo po malo umiješajte suhe sastojke. Na kraju lagano kuhačom umiješajte naribanu mrkvu. Smjesu podijelite na dva dijela i pecite u dva ista okrugla kalupa. Kalup prije pečenja obložite papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Pečene biskvite dobro ohladite.

Sastojke za kremu stavite u posudu i miksajte oko pet minuta dok sastojci ne postanu kremozni. Pečene biskvite prepolovite na pola tako da imate četiri kore. Na pladanj stavite jedan biskvit, nanesite četvrtinu kreme i tako sve dok ne potrošite sastojke. S vrha zadnjeg biskvita nožem skinite tanki površinski sloj, izmrvite ga i njime ukrasite tortu.

Savjet!

Odlična zamjena za mrkvu može biti i pastrnjak koji možete kratko propirjati kako bi pustio svoju slatkastu, orašastu aromu, a zatim umiješati u biskvit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 07:58