ZA LJUBITELJE PATLIDŽANA

Ne znate što kuhati danas? Ovo je toplo, sočno i svi će tražiti repete

Nema ništa bolje od mirisa pečenog patlidžana i začinjenog mesa koji ispuni kuhinju u kasno popodne

PATLIDŽAN S MLJEVENIM MESOM

Trebat će vam:
2 glavice luka
2 režnja češnjaka
500 g junetine
3 srednja patlidžana
3-4 sušene rajčice
2 mrkve
1 manji komad celera
1 žlica koncentrata rajčice
sol i papar
temeljac po želji
malo vina
svježe začinsko bilje (timijan, origano, bosiljak)

Priprema:
Patlidžan narežite na kriške, posolite i pustite da stoji 20-ak minuta. Za to vrijeme na maslinovu ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte protisnuti češnjak i junetinu. Pirjajte 20-ak minuta. Dodajte sitno sjeckane sušene rajčice, sitno sjeckanu mrkvu i celer. Začinite soli i paprom. Dodajte koncentrat rajčice. Podlijte vinom. Pustite da se krčka i kuhajte dok vino ne ispari. Na kraju dodajte temeljac, dodatno začinite, a pred kraj ubacite i svježe začinsko bilje. Dok se umak kuha, na tavi ispecite patlidžane na malo maslinova ulja. U posudu za pečenje složite red patlidžana, dodajte meso, ponovno red patlidžana i tako dok vam ne ponestane materijala. Između redova možete dodati i sir po želji. Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta do pola sata. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2025 18:59