PATLIDŽAN S MLJEVENIM MESOM
Trebat će vam:
2 glavice luka
2 režnja češnjaka
500 g junetine
3 srednja patlidžana
3-4 sušene rajčice
2 mrkve
1 manji komad celera
1 žlica koncentrata rajčice
sol i papar
temeljac po želji
malo vina
svježe začinsko bilje (timijan, origano, bosiljak)
Priprema:
Patlidžan narežite na kriške, posolite i pustite da stoji 20-ak minuta. Za to vrijeme na maslinovu ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte protisnuti češnjak i junetinu. Pirjajte 20-ak minuta. Dodajte sitno sjeckane sušene rajčice, sitno sjeckanu mrkvu i celer. Začinite soli i paprom. Dodajte koncentrat rajčice. Podlijte vinom. Pustite da se krčka i kuhajte dok vino ne ispari. Na kraju dodajte temeljac, dodatno začinite, a pred kraj ubacite i svježe začinsko bilje. Dok se umak kuha, na tavi ispecite patlidžane na malo maslinova ulja. U posudu za pečenje složite red patlidžana, dodajte meso, ponovno red patlidžana i tako dok vam ne ponestane materijala. Između redova možete dodati i sir po želji. Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta do pola sata. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....