KLASIK

Nema do dobre pileće juhe, a ovu s griz noklicama ponovili bismo baš svaki dan

 Berislava Picek/Cropix/
Naša Slavica Šagolj odala nam je svoju tajnu pripreme klasika koji obožavamo

Trebat će vam:

2 pileća hrbata
2 mrkve
korijen i list peršina
korabica
1 luk
stabljika celera
sol
par zrna papra
list kelja
Za griz noklice:
1 jaje
2 žlice suncokretova ulja
4 - 5 žlica griza

Priprema:

U veću duboku posudu stavite meso i očišćeno i oprano povrće. Ulijte hladnu vodu do vrha posude i stavite na vatru da sastojci zakuhaju. Kasnije smanjite vatru i lagano kuhajte oko 45 minuta. Prilikom kuhanja probajte malo juhu i po potrebi dodajte još začina. Kuhanu juhu procijedite u manju posudu, dodajte list peršina i pripremljene griz noklice. Za noklice u tanjuru pjenasto izmiješajte jaje, dodajte ulje. Miješajući lagano dodajte griz uz neprestano miješanje dok ne dođete do željene gustoće. Žlicom koju ste umočili u juhu vadite smjesu za noklice i stavljajte u juhu. Kuhajte oko 7 minuta. Kod serviranja juhe dodajte meso koje se kuhalo i svježe sjeckani peršin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 09:20