Na tržnici smo ovih dana kupili one prve, slatke i sočne krastavce pa smo se odmah sjetili i omiljene krastavac salate. Osim klasike, tanko rezanih krastavaca s octom i uljem po želji, posebno ih volimo i utopljene u gusti umak od jogurta ili vrhnja, s malo kopra, protisnutim češnjakom i limunovim sokom. Ali danas smo ovdje da bismo se, zapravo, nakratko odmakli od klasike i već poznatog i predstavili vam malo drugačije recepte za omiljenu osvježavajuću salatu.
ZA KLASIČARE, ALI S POMAKOM
Prva na redu je varijanta koja bi se mogla svidjeti klasičarima, ali s malim pomakom. Krastavce, rotkvice i ukiseljeni luk spojili smo u bogatu, hrskavu, slatkasto kiselkastu kombinaciju koja će biti dobar dodatak svakom ručku - od dobrog rižota do roštilja.
SVJEŽA, LAGANA, A BOMBASTIČNA
Kada smo prošle godine uživali u druženju na otvorenom u društvu Ivane Bekavac, Dine Habulin i Marina Petranovića, jedno od jela koje su nam pripremili bila je i odlična salata od krastavaca sa sezamom i dressingom od marelice. Još i danas se sjećamo svježine u svakom zalogaju i ovu salatu zasigurno ćemo ove godine u nekoliko navrata ponoviti i u svojoj kuhinji.
SALATA S KRASTAVCIMA I SEZAMOM
AZIJSKA KRASTAVAC SALATA
Recept za azijsku varijantu salate od krastavaca svojevremeno nam je ustupila i Saralee Madnui, vjerojatno najpoznatija zagrebačka Tajlanđanka. Vlasnica Saralee‘s Thai Street Fooda ovu salatu posebno voli ljeti, a kako i ne bi kada je osvježavajuća i lagana, a kada niste previše gladni, može biti i brzinski obrok koji će vas zasiti na nekoliko sati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....