Brzinski ručak

Nije wok, još je bolje! Pripremite rezance sa sočnom svinjetinom i kupusom

 Nyantanan/Getty Images
Za ovo jelo tava vam treba biti vruća i jedino na što trebate paziti je soja sos, koji ne smije izgorjeti. Ako to uspijete, dobit ćete slasno jelo kojemu ćete se rado vraćati
Za ovo jelo tava vam treba biti vruća i jedino na što trebate paziti je soja sos, koji ne smije izgorjeti. Ako to uspijete, dobit ćete slasno jelo kojemu ćete se rado vraćati

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcije: 2-4

Trebat će vam:

1 pakiranje rezanaca
300 g svinjetine, od vrata
1 manja glavica kupusa
3 žlice soja sosa
1 žličica ribanog svježeg đumbira
1 žlica sezamova ulja
sol i papar
čili papričica po želji

Priprema:

Na tavi na ulju dobro zapržite komadiće svinjetine koje ste nasjeckali na sitno (najbolje vratine da bude sočo). Dodajte na rezance narezan kupus, a zatim i svježi đumbir. Dodajte soja sos, sezamovo ulje, sol i papar pa sve dobro protresite. Dok se meso i povrće pirja, skuhajte rezance pa ih ubacite u tavu i dobro promiješajte. Dodajte i čili papričicu po želji i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 04:34