VIDEO RECEPT ZA SLASAN RUČAK

NIKAD DOSTA RECEPATA S PILETINOM: Sočna piletina koju morate probati na ovaj način!

Zagreb, 100718.
Ljetna lagana jela pripremile su Vana Babic i Anita Saric. Jela su lagana ljetna salata s mladim krumpirom, tjestenina s pestom, batat s cvarcima, slana palacinka, panirana piletina u svjezem preljevu i deserts vocem.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Koohača je novi video specijal Dobre hrane u kojem donosimo jednostavne, a sezonske i zanimljive recepte. Isprobajte naše recepte i javite nam dojmove!

 

Trebat će vam:

3 jaja
3 žlice mlijeka
sol
papar
šalica brašna
70 g parmezana
150 g krušnih mrvica
2 komada pilećih prsa
maslinovo ulje
6 žlica maslaca
1 limun (kriške)
sok jednog limuna
1 dcl bijelog vina
1 dcl temeljca
2 žlice kapara
2 žlice nasjeckanog peršina
jedno vrhnje za kuhanje

Zagreb, 100718.
Ljetna lagana jela pripremile su Vana Babic i Anita Saric. Jela su lagana ljetna salata s mladim krumpirom, tjestenina s pestom, batat s cvarcima, slana palacinka, panirana piletina u svjezem preljevu i deserts vocem.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Pileća prsa uzdužno prepoloviti na pola, da se dobiju četiri komada. Prekriti ih prozirnom folijom i lagano istući. Posoliti i popapriti. Ispohati tako da se prvo stave u brašno pa u jaja pomiješana s mlijekom, zatim u krušne mrvice pomiješane s parmezanom. Peći u protvanu na 200 stupnjeva dok ne pozlati. U maloj tavi na dvije žlice maslaca prepržiti kriške limuna dok ne dobiju boju. Izvaditi ih. Dodati ostatak maslaca, vino, sok limuna i pustite da sve zakipi. Kuhati oko 5 minuta. Dodati temeljac i kuhati još pet minuta dok se ne reducira. Dodati kapare, vrhnje i pola peršina. Meso poslužite s umakom!

Izdvajamo

Iz drugih medija