ISPROBANI RECEPTI

NJEŽNE PROLJETNICE PUNE OKUSA: Košarice od šparoga, pršuta i jaja

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 06.05.2019. u 16:13

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Jednostavan recept

12 šnita pršuta
2 žlice maslinova ulja
4 komada mladog luka
250 – 300 g šparoga
6 jaja
100 ml mlijeka
100 g kuhane šunke
50 g parmezana
100 g naribanog sira po želji
sol i papar
prstohvat mljevene dimljene crvene paprike

Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Na zagrijanom maslinovom ulju kratko popržite mladi luk, dodajte na manje komade narezane šparoge. Pržite 2 – 3 minute. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi. U veću posudu dodajte jaja, mlijeko, na kockice narezanu šunku, obje vrste sira i začine te smjesu dobro izmiješajte. Na kraju u smjesu dodajte ohlađene šparoge i mladi luk. Kalup za muffine obložite pršutom, zapravo formirajte malu košaricu. U nju izlijte pripremljenu smjesu te na vrh dodajte još koju šparogu. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta na 180 ⁰C.

Izdvajamo

Iz drugih medija