BRZO, A FINO

Od glavice cvjetače i malo hrskave slanine napravite slastan ručak za dvoje gladnih

 Ravsky/Getty Images/istockphoto
Cvjetaču možete poslužiti samostalno, uz zdjelu salate ili prilog po želji, poput primjerice riže ili heljde
Cvjetaču možete poslužiti samostalno, uz zdjelu salate ili prilog po želji, poput primjerice riže ili heljde

Trebat će vam:

100 g slanine

1 veća glavica cvjetače

3 žlice soja sosa

1 velika žlica meda

1 žličica dimljene paprike

prstohvat čilija

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Slaninu narežite na tanke ploške, stavite je na papir za pečenje i u posudu za pečenje pa preklopite drugim papirom, i na to stavite drugu posudu. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva na 10-ak minuta, ili dok ne postane hrskava. Izvadite je na kuhinjski ručnik. Masnoću koju je ispustila stavite u zdjelu, dodajte med, soja sos, dimljenu mljevenu papriku, čili i papar. Prema potrebi, dodajte još ulja. Sve zajedno dobro pomiješajte. U to ubacite cvjetaču i protresite. Prebacite potom sve zajedno u posudu za pečenje, u kojoj ste pekli slaninu. Pecite 30-ak minuta na 180 do 200 stupnjeva. Pečenu slaninu za to vrijeme natrgajte na komadiće. Kada je cvjetača gotova, pospite komadiće slanine po njoj i poslužite uz zelenu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 13:55