Zlatna i sočna

Od hrskave kore do punog okusa nadjeva, evo kako radimo gibanicu sa sirom i zelenjem

Ova gibanica spaja sir, špinat i svježe začinsko bilje u hrskavoj, zlatnoj korici...

Gibanica sa sirom i zelenjem

Trebat će vam:

500 g kora za savijače

400 g svježeg sira

200 g blanširanog i nasjeckanog špinata ili blitve

2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

1 žlica nasjeckanog vlasca ili kopra

4 jaja

150 ml mineralne vode

100 ml ulja

sol prema ukusu

vrhnje za posluživanje (poslužiti posebno u posudici)

Priprema:

U većoj zdjeli pomiješajte svježi sir, nasjeckano zelenje, peršin, vlasac ili kopar te jaja. Posolite prema ukusu i sve dobro promiješajte. Kore za savijače razdvojite, pa svaku lagano premažite mješavinom ulja i mineralne vode. Na svaku drugu koru rasporedite dio nadjeva, a zatim kore savijte ili slažite slojevito u namašćenu posudu za pečenje. Gornju koru također premažite uljem i mineralnom vodom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30-35 minuta, dok gibanica ne porumeni i postane hrskava. Ostavite da se malo ohladi prije rezanja. Poslužite toplo, uz posebno posluženo vrhnje u posudici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 21:26