Gibanica sa sirom i zelenjem
Trebat će vam:
500 g kora za savijače
400 g svježeg sira
200 g blanširanog i nasjeckanog špinata ili blitve
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
1 žlica nasjeckanog vlasca ili kopra
4 jaja
150 ml mineralne vode
100 ml ulja
sol prema ukusu
vrhnje za posluživanje (poslužiti posebno u posudici)
Priprema:
U većoj zdjeli pomiješajte svježi sir, nasjeckano zelenje, peršin, vlasac ili kopar te jaja. Posolite prema ukusu i sve dobro promiješajte. Kore za savijače razdvojite, pa svaku lagano premažite mješavinom ulja i mineralne vode. Na svaku drugu koru rasporedite dio nadjeva, a zatim kore savijte ili slažite slojevito u namašćenu posudu za pečenje. Gornju koru također premažite uljem i mineralnom vodom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30-35 minuta, dok gibanica ne porumeni i postane hrskava. Ostavite da se malo ohladi prije rezanja. Poslužite toplo, uz posebno posluženo vrhnje u posudici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....