ŠTO ZA RUČAK?

Od kukuruza, tikvica i mrkve skuhali smo zasitne ljetne juhe koje će obožavati čak i najmlađi


 
 Berislava Picek/Cropix/
S dolaskom hladnijih dana, salate smo zamijenili jednostavnim, a zasitnim ljetnim krem juhama

Govori li nam išta više da je došlo ljeto od pripreme laganih povrtnih jela? Osim na salate, ideja o laganom povrtnom jelu asocira me i na juhe pa sam zato za vas pripremila tri recepta za ljetne krem varijante.

Ova juha od kukuruza je zaista svestrana i vrlo slatka. Definitivno je možete pripremiti sa svježim kukuruzom šećercem kad stigne, a poseban dodatak u obliku gremolate od kokica oduševio me kao nijedan dodatak za juhu dosad. Gremolata se napravi u roku od pet minuta i iznimno je ukusna i okusom zanimljiva.

KREM JUHA OD KUKURUZA

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Najveća fora dodataka za juhe je u tome što ih možete servirati pred djecu i tako ih uključiti u slaganje vlastitih personaliziranih jela. U većini slučajeva dogodi se da dijete proba određeno novo jelo puno češće ako mu date mogućnost da ga samostalno izradi.

Juha od tikvica i graška je baš pravo ljeto na tanjuru, a kasnije ćete je moći slagati i s brokulom.

KREM JUHA OD GRAŠKA I TIKVICA

image
Berislava Picek/Cropix

I zadnja juha, za sve one koji vole malo egzotike, u klasičnu juhu od mrkve samo dodajte curry prah ili neki drugi začin po želji, poput garam masale, i oduševit će vas spoj korjenastog povrća i indijskih začina. Pred kraj kuhanja osjetila sam da mi nedostaje malo kiseline, pa sam dodala rajčicu, ali vi slobodno sve završite s malo limunova soka ili soka limete. Ovo ljeto predviđam još puno ovakvih finih ljetnih recepata iz moje kuhinje jer definitivno dolazi najdraže godišnje doba po pitanju hrane i sezonskih namirnica.

KREM JUHA OD MRKVE I CURRYJA

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. siječanj 2022 21:15