ZA RUČAK

ODABRAO ĐELO HADŽISELIMOVIĆ: Istarski kupus s ovčetinom

 Goran Šebelić / Hanza Media
Isprobani recept!

Trebat će vam:

1 kg ovčetine
1 kg kiselog kupusa
2-3 lista lovora
papar u zrnu
sol
par jušnih žlica pešta od pancete i češnjaka

Persurici, 141017.
Djelo Hadziselimovic kuha sa svojim susjedima.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media

Priprema:

Ovčetinu skuhajte dok nije posve mekana i izvadite iz vode. Kiseli kupus malo operite hladnom vodom pa stavite zajedno s paprom u zrnu, lovorom i peštom da se kuha - podliveno vodom u kojoj se kuhala ovčetina - na lagano barem sat i pol. Na kraju pažljivo, prema potrebi, posolite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 07:46