Poput mode, i gastronomija je nepredvidiva - krpice koje su bile zaboravljene i de facto predmet čuđenja kako su ljudi to mogli nositi, danas opet postaju hit. I tako se unedogled kotač odabira i ukusa vrti i mijenja. U gastronomskom pogledu, nešto što se smatralo siromaškom kuhinjom (cucinom poverom, rekli bi naši susjedi) danas je upravo prestižna poslastica ili delicija na našem stolu
400 g sladoleda od vanilije (ako možete, od burbon vanilije)
60 g bučinih sjemenki (golice, prepržene)
100 ml hladno prešanog bučina ulja

Berislava Picek / CROPIX
Razdijelite sladoled na porcije, podlijte bučinim uljem i pospite sjemenkama. Prema želji možete okuse dopuniti orašastim plodovima koje smrvite ili naribate.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....