SIROMAŠKA KUHINJA

ODABRAO I SKUHAO ĐELO HADŽISELIMOVIĆ: Sladoled s bučinim sjemenkama

Zagreb, 170119.
Djelo Hadzselimovic pripremio je skroma jeftina jela po namirnicama, ali odlicna jela jednostavnih recepata. Pripremio je marinirani govedji jezik, kavijar od pastrve na maslacu, risoto s skoljkama, trilje omotane u prsutu s palentom s grila, kukuruzna torta s kremom od graska i mrkve, sladoled od vanilije obogacen preljevom od bucinog ulja i przenih sjemenki. U pripremi jela pomagao mu je Zoran Simunic iz Gastronomada i u njegov stanu snimljen je cijeli ediotrial.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Poput mode, i gastronomija je nepredvidiva - krpice koje su bile zaboravljene i de facto predmet čuđenja kako su ljudi to mogli nositi, danas opet postaju hit. I tako se unedogled kotač odabira i ukusa vrti i mijenja. U gastronomskom pogledu, nešto što se smatralo siromaškom kuhinjom (cucinom poverom, rekli bi naši susjedi) danas je upravo prestižna poslastica ili delicija na našem stolu

400 g sladoleda od vanilije (ako možete, od burbon vanilije)
60 g bučinih sjemenki (golice, prepržene)
100 ml hladno prešanog bučina ulja

Zagreb, 170119.
Djelo Hadzselimovic pripremio je skroma jeftina jela po namirnicama, ali odlicna jela jednostavnih recepata. Pripremio je marinirani govedji jezik, kavijar od pastrve na maslacu, risoto s skoljkama, trilje omotane u prsutu s palentom s grila, kukuruzna torta s kremom od graska i mrkve, sladoled od vanilije obogacen preljevom od bucinog ulja i przenih sjemenki. U pripremi jela pomagao mu je Zoran Simunic iz Gastronomada i u njegov stanu snimljen je cijeli ediotrial.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
 

Razdijelite sladoled na porcije, podlijte bučinim uljem i pospite sjemenkama. Prema želji možete okuse dopuniti orašastim plodovima koje smrvite ili naribate.

Izdvajamo

Iz drugih medija