SIROMAŠKA KUHINJA

ODABRAO I SKUHAO ĐELO HADŽISELIMOVIĆ: Wok s paprikama i kikirikijem

Berislava Picek

Poput mode, i gastronomija je nepredvidiva - krpice koje su bile zaboravljene i de facto predmet čuđenja kako su ljudi to mogli nositi, danas opet postaju hit. I tako se unedogled kotač odabira i ukusa vrti i mijenja. U gastronomskom pogledu, nešto što se smatralo siromaškom kuhinjom (cucinom poverom, rekli bi naši susjedi) danas je upravo prestižna poslastica ili delicija na našem stolu

300 g filea od piletine
3 šarene paprike (žuta, crvena, zelena)
30 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
30 ml umaka od soje
50 g kikirikija (očišćenog)
sol i papar

Berislava Picek
 

Paprike očistite i narežite na veće komade. Piletinu izrežite na veće kockice. Pomiješajte maslinovo ulje i umak od soje. Na jakoj vatri dobro zagrijte wok, dodajte mješavinu ulja i umaka od soje te prepržite piletinu. Izvadite je te stavite paprike i kikiriki. Kada paprike omekšaju, vratite piletinu i kuhajte još nekoliko minuta te poslužite. Prema želji, kada je sve gotovo, možete nakapati malo sezamova ulja. Možete poslužiti s rižom azijskog porijekla.

Izdvajamo

Iz drugih medija