Odresci s paprikama u vinu

Zagreb, 180815.
Paprike i jela od njih pripremila ja urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

6 svinjskih odrezaka (lopatica)
1 luk
5 paprika u bilo kojoj boji
3-4 češnja češnjaka
2 dcl bijelog vina
sol, papar
peršinov list
svježa majčina dušica
maslinovo ulje
mesni temeljac ili voda

Zagreb, 180815.
Paprike i jela od njih pripremila ja urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

Šnicle posolite i popaprite pa popecite u dubljoj tavi s obje strane na maslinovu ulju. Pečene ih odložite na tanjur. Na istoj masnoći prepirjajte nasjeckan luk kojemu, kad omekša i postane proziran, dodajte odreske. Podlijte temeljcem ili vodom, dodajte timijan i ostavite da se pirja na laganoj vatri dok meso ne omekša. U međuvremenu podlijte i s malo vina. Dodajte potom narezanu papriku, češnjak i preostalo vino, pa kuhajte dok paprika ne omekša. Na kraju dodajte sitno sjeckan peršinov list. Doradite okus solju i paprom ako je potrebno.

Izdvajamo

Iz drugih medija