ZABORAVLJENI RECEPTI

OKUSI SKRADINA: Čokalice

 Ante Čizmić
Poznata priča o Skradinu i opsesiji Skradinjana dobrom hranom i kapljicom krije još poneke tajne koje nisu toliko stare, zapravo dogodile su se prije dvanaestak godina kad je stasala nova generacija kuhara, proizvođača, gurmana i vinara
300 g čokalica - tipičnih malih ribica iz Prukljanskog jezera sličnih gavunima, koje žive u bočatoj vodi
100 g oštrog brašna
200 ml ulja
0,75 l debita
sol

Ante Čizmić

Ribice (svježe neočišćene) uvaljajte u brašno i pecite u zagrijanom ulju 4, 5 minuta. Izvadite na papirnatu salvetu da se ocijede. Dok su još vruće, posolite. Otvorite bocu debita i uživajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:46