300 g cipla 1 luk 1 mrkva 1 list celera 2 režnja češnjaka 1 peršin korijen prstohvat lista peršina 80 ml maslinova ulja crni krupni papar 1 krumpir 100 g riže 1 lovorov list 1 veća žlica konšerve - koncentrat od rajčice sol papar |
Prvo treba skuhati riblju juhu odnosno temeljac od glave i ostalih dijelova, stavljamo luk izrezan na krupno, mrkvu, celer, češnjak, peršin korijen, lovorov list, papar u zrnu, malo maslinova ulja te podliti vodom da sve pokrije. Ku - hati oko 30 minuta, sve procijediti (sačuvati juhu) i očistiti meso od cipla. U međuvremenu u drugoj dubljoj tavici zažutiti sitno naribani krumpir i paziti da ne zagori, dodati konšervu i miješati te dodatirižu. Pirjati dok se ne riža ne ocakli i podlijevati pomalo temeljcom. Pred kraj dodati file ribe, češnjaka i peršina.