ZABORAVLJENI RECEPTI

OKUSI SKRADINA: Juha od cipla u tisno

 Ante Čizmić
Poznata priča o Skradinu i opsesiji Skradinjana dobrom hranom i kapljicom krije još poneke tajne koje nisu toliko stare, zapravo dogodile su se prije dvanaestak godina kad je stasala nova generacija kuhara, proizvođača, gurmana i vinara
300 g cipla
1 luk
1 mrkva
1 list celera
2 režnja češnjaka
1 peršin korijen
prstohvat lista peršina
80 ml maslinova ulja
crni krupni papar
1 krumpir
100 g riže
1 lovorov list
1 veća žlica konšerve - koncentrat od rajčice
sol
papar


Ante Čizmić

Prvo treba skuhati riblju juhu odnosno temeljac od glave i ostalih dijelova, stavljamo luk izrezan na krupno, mrkvu, celer, češnjak, peršin korijen, lovorov list, papar u zrnu, malo maslinova ulja te podliti vodom da sve pokrije. Ku - hati oko 30 minuta, sve procijediti (sačuvati juhu) i očistiti meso od cipla. U međuvremenu u drugoj dubljoj tavici zažutiti sitno naribani krumpir i paziti da ne zagori, dodati konšervu i miješati te dodatirižu. Pirjati dok se ne riža ne ocakli i podlijevati pomalo temeljcom. Pred kraj dodati file ribe, češnjaka i peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 12:07