ZABORAVLJENI RECEPTI

OKUSI SKRADINA: Koprtlje

 Ante Čizmić
Poznata priča o Skradinu i opsesiji Skradinjana dobrom hranom i kapljicom krije još poneke tajne koje nisu toliko stare, zapravo dogodile su se prije dvanaestak godina kad je stasala nova generacija kuhara, proizvođača, gurmana i vinara
500 g janjećeg dropčića - želudac i crijeva dobro očišćeni
100 - 200 g pancete
60 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 mrkve
1 kupus
2 režnja češnjaka
1 stručak peršina
1 luk
1 krumpir
šaka mahuna
sol
papar

Ante Čizmić

Želudac se izreže na komade poput "plahtica" te se u njih umotaju štapići pancete, sve se potom omota u crijeva kako bi se formirali mali "škartoceti". Na maslinovu ulju pirjati na sitno narezan luk, potom dodati koprtlje, krumpir i ostalo korjenasto povrće te prekriti vodom. Nakon tridesetak minuta doda se na krupno izrezan kupus, češnjak i peršin sitno narezan. Sve kuhati oko 40 minuta, pazeći da se povrće ne prekuha. Poslužiti i zaliti maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:32