Idealna za nedjelju

Oni koji su probali ovu juhu reći će vam kako bolje jednostavno nema, imamo provjereni recept

 Darko Tomas/Cropix
Na farmi u Đurđevcu uzgajivač Đuro Ferenčić drži 15.000 komada peradi, među kojima je i oko 1000 kopuna. Posjetili smo ga i isprobali nekoliko jela...

Reportažu s farme Đure Ferenčića možete pronaći ovdje, a u nastavku vam donosimo recept za juhu kojoj nema ravne...

Trebat će vam:

1 kg kopuna (iznutrice i hrbat)
2 srednje glavice luka
200 g mrkve
100 g celer korijena
1 svežanj peršina
2 žlice povrtne mješavine za juhu
sol i papar po želji
50 ml ulja

image
Darko Tomas/Cropix

Priprema:

Na zagrijanom ulju kratko tostirati luk, dodati iznutrice i hrbat kopuna, podlijati mlakom vodom i ubaciti ostatak povrća i začina, kuhati na laganoj vatri 90 minuta. Juhu procijediti, mrkvu narezati na kockice i u juhu zakuhati zeljenu tjesteninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 20:51