Trebat će vam:
400–500 g očišćenog oslića (svježeg ili odmrznutog)
4 srednja krumpira
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
2 mrkve
maslinovo ili suncokretovo ulje
sol i papar po ukusu
lovorov list
peršin za posipanje
oko 1 l vode ili ribljeg temeljca
Priprema:
Oslić po potrebi odmrznite, narežite na veće komade i ostavite sa strane. Krumpire ogulite i narežite na kockice, a mrkvu na manje komadiće. Luk i češnjak nasjeckajte. U loncu zagrijte malo ulja pa dodajte luk i pirjajte dok ne postane staklast. Ubacite mrkvu i češnjak, kratko popržite. Dodajte krumpir i sve zajedno miješajte nekoliko minuta. Ulijte vodu ili temeljac da prekrije sve sastojke, dodajte lovorov list, posolite i popaprite. Kuhajte na srednje jakoj vatri dvadesetak minuta dok krumpir ne omekša. Pred kraj kuhanja ubacite komade oslića, poklopite i lagano kuhajte još 7-10 minuta, dok se riba ne skuha, ali ostane nježna i sočna. Pospite sjeckanim peršinom i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....