RIBLJI RUČAK

Oslić s krumpirom na žlicu - brzo, jednostavno, a baš ukusno i zasitno jelo

 A-lesa/Getty Images
Umjesto oslića, naravno, koristiti možete i drugu, bijelu ribu, ovisno o tome što pronađete na tržnici
Umjesto oslića, naravno, koristiti možete i drugu, bijelu ribu, ovisno o tome što pronađete na tržnici

Trebat će vam:

400–500 g očišćenog oslića (svježeg ili odmrznutog)

4 srednja krumpira

1 glavica luka

2 režnja češnjaka

2 mrkve

maslinovo ili suncokretovo ulje

sol i papar po ukusu

lovorov list

peršin za posipanje

oko 1 l vode ili ribljeg temeljca

Priprema:

Oslić po potrebi odmrznite, narežite na veće komade i ostavite sa strane. Krumpire ogulite i narežite na kockice, a mrkvu na manje komadiće. Luk i češnjak nasjeckajte. U loncu zagrijte malo ulja pa dodajte luk i pirjajte dok ne postane staklast. Ubacite mrkvu i češnjak, kratko popržite. Dodajte krumpir i sve zajedno miješajte nekoliko minuta. Ulijte vodu ili temeljac da prekrije sve sastojke, dodajte lovorov list, posolite i popaprite. Kuhajte na srednje jakoj vatri dvadesetak minuta dok krumpir ne omekša. Pred kraj kuhanja ubacite komade oslića, poklopite i lagano kuhajte još 7-10 minuta, dok se riba ne skuha, ali ostane nježna i sočna. Pospite sjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 10:56