Pileći ražnjići s tzatziki umakom
Trebat će vam:
Za ražnjiće:
600 g pilećih prsa (ili zabatka bez kosti), narezanih na kocke
2 žlice maslinovog ulja
sok 1 limuna
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana ili protisnuta)
1 žličica suhog origana
1 žličica dimljene paprike (po želji)
sol i papar po ukusu
drveni ili metalni štapići za ražnjiće
Za tzatziki umak:
1 svježi krastavac (nariban i ocijeđen)
250 g grčkog jogurta
1–2 češnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
sok od pola limuna
nekoliko listića svježeg kopra ili mente (sitno nasjeckano)
sol po ukusu
Priprema:
U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, origano, dimljenu papriku, sol i papar. Dodajte kockice piletine, dobro izmiješajte da se marinada ravnomjerno rasporedi. Pokrijte i ostavite u hladnjaku barem 30 minuta (može i do 2 sata). Naribani krastavac posolite i ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, zatim ga dobro ocijedite. Pomiješajte ga s grčkim jogurtom, češnjakom, maslinovim uljem, limunovim sokom, koprom (ili mentom) i solju. Stavite u hladnjak do posluživanja. Nabodite marinirane komade piletine na štapiće. Pecite ih na roštilju, grill tavi ili u pećnici (na 200 stupnjeva) 15-20 minuta, okrećući ih povremeno dok ne budu zlatno smeđi i pečeni do kraja. Poslužite tople ražnjiće s hladnim tzatziki umakom sa strane. Odlično ide uz somun, lepinju, svježu salatu ili pečeno povrće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....