Mediteranski spoj

Otkrivamo tajnu najsočnijih pilećih ražnjića s kremastim tzatzikijem

Jednostavna priprema i neodoljiv okus čine ovo jelo savršenim za svaki ljetni stol

Pileći ražnjići s tzatziki umakom

Trebat će vam:

Za ražnjiće:

600 g pilećih prsa (ili zabatka bez kosti), narezanih na kocke

2 žlice maslinovog ulja

sok 1 limuna

2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana ili protisnuta)

1 žličica suhog origana

1 žličica dimljene paprike (po želji)

sol i papar po ukusu

drveni ili metalni štapići za ražnjiće

Za tzatziki umak:

1 svježi krastavac (nariban i ocijeđen)

250 g grčkog jogurta

1–2 češnja češnjaka

1 žlica maslinovog ulja

sok od pola limuna

nekoliko listića svježeg kopra ili mente (sitno nasjeckano)

sol po ukusu

Priprema:
U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, origano, dimljenu papriku, sol i papar. Dodajte kockice piletine, dobro izmiješajte da se marinada ravnomjerno rasporedi. Pokrijte i ostavite u hladnjaku barem 30 minuta (može i do 2 sata). Naribani krastavac posolite i ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, zatim ga dobro ocijedite. Pomiješajte ga s grčkim jogurtom, češnjakom, maslinovim uljem, limunovim sokom, koprom (ili mentom) i solju. Stavite u hladnjak do posluživanja. Nabodite marinirane komade piletine na štapiće. Pecite ih na roštilju, grill tavi ili u pećnici (na 200 stupnjeva) 15-20 minuta, okrećući ih povremeno dok ne budu zlatno smeđi i pečeni do kraja. Poslužite tople ražnjiće s hladnim tzatziki umakom sa strane. Odlično ide uz somun, lepinju, svježu salatu ili pečeno povrće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 10:12