I brzo je gotova

Ovako pripremljenu junetinu možete poslužiti i na blagdanskom stolu, preukusna je

 Lauripatterson/Getty Images
Ako ste se zasitili uvijek istog jela za blagdane, možda je ovaj recept baš za vas!
Ako ste se zasitili uvijek istog jela za blagdane, možda je ovaj recept baš za vas!

Priprema: 30 minuta • Pečenje: 50 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
700 g mljevene junetine
400 g gljiva
1 luk
2 režnja češnjaka
sušeni timijan
čili u prahu
drugi začini po želji

Priprema:

U dubljoj tavi pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak i sitno sjeckane gljive. Pirjajte pet minuta, dodajte vino, crvenu mljevenu papriku i timijan. Pirjajte dok alkohol ne ispari. Maknite iz tave i ohladite.

Mljeveno meso pomiješajte s krušnim mrvicama i začinima po želji, sol i papar su obavezni.

Na lisnato tijesto stavite najprije sloj gljiva, zatim štrucu koju ste oblikovali od mljevenog mesa, sve dobro zatvorite lisnatim tijestom i na vrhu napravite proreze za zrak.

Premažite razmućenim jajem i pecite 50 minuta na 180 stupnjeva. Ako tijesto previše potamni prije toga, prekrijte sve zajedno folijom.

Meso unutar štruce mora biti potpuno pečeno.

Poslužite uz prilog po želji i zdjelu salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 20:49