Lagan recept, super jelo

Ovako ukusne tortilje vrlo vjerojatno još niste pripremali, a lako je i prefino

 Lauripatterson/Getty Images
Ponekad jednostavno nemamo vremena ni volje istraživati nove recepte, pa vam zato donosimo jedan vrlo jednostavan koji ćete htjeti ponoviti
Ponekad jednostavno nemamo vremena ni volje istraživati nove recepte, pa vam zato donosimo jedan vrlo jednostavan koji ćete htjeti ponoviti

Priprema: 25 minuta • Kuhanje: 10 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

450 g fileta bijele ribe po izboru
sol
svježe mljeveni papar
2 žlice ulja
sok limete
1 režanj češnjaka
1½ žličice čilija u prahu
1 žličica mljevenog kumina
½ žličice dimljene paprike
¼ žličice kajenske paprike po želji
8 tortilja
100 g ribanog kupusa
1 avokado
2-3 žlice majoneze
1 režanj češnjaka
sok limete

Priprema:

Ribu s obje strane malo posolite i popaprite. U zdjeli pomiješajte ulje, sok limete, češnjak, čili u prahu, kumin, papriku i kajensku papriku. Uronite komade ribe u marinadu tako da ih prekrije i pustite da stoji oko pola sata.

Zagrijte žlicu ulja u roštilj-tavi na srednje jakoj vatri. Pecite riblje filete oko 3-4 minute sa svake strane, ovisno o debljini ribe, okrećući samo jednom. Prebacite ribu na tanjur i ostavite da se odmori nekoliko minuta prije nego što je razlomite na komade.

Na vrućoj tavi zagrijte tortilje.

Poslužite ribu na toplim tortiljama s ribanim kupusom i narezanim avokadom. U zdjelici pomiješajte majonezu, protisnuti češnjak i sok limete te poslužite na tortiljama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 19:06