Ovaj kolač odličan je uz jutarnju kavicu ili čaj, ali savršeno funkcionira i poslužen uz malo sladoleda ili kremu od vanilije. Priprema je vrlo jednostavna, a čekanje da se ispeče vrijedi pogotovo ako ga planirate klopati u toplo-hladnoj kombinaciji sa sladoledom.
Trebat će vam:
| 100 g zobenih pahuljica 250 ml kipućeg mlijeka 100 g maslaca 60 g šećera 1 vanilin šećer 1 žlica meda 1 jaje 1 žličica praška za pecivo 120 g glatkog brašna 2 žlice smeđeg šećera 300 g mješavine malina, kupina i borovnica |
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Prelijte zobene pahuljice kipućim mlijekom i ostavite ih da se namaču. U međuvremenu tucite maslac, šećer i vanilin šećer. Potom dodajte med i neprestano tucite mikserom. Zatim dodajte jaje i nastavite tući sve dok ne dobijete jednoličnu kremu. Rukom umiješajte brašno i prašak za pecivo. Iscijedite višak mlijeka iz zobenih pahuljica pa i njih dodajte u tijesto i dobro izmiješajte. Kalup za kruh duljine 25 do 30 cm obložite papirom za pečenje pa prelijte tijesto u njega. Po vrhu pospite smeđi šećer pa rasporedite bobičasto voće. Pecite 1 h na 180 °C. Prije posluživanja po želji pospite šećerom u prahu. Ovaj se kolač može posluživati sam ili uz malo sladoleda ili kreme od vanilije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....