Bobice, zobene i sladoled!

Ovakvu kombinaciju sa zobenim pahuljicama vole baš svi!

 Getty Images/iStockphoto
Stiže recept!
Stiže recept!

Ovaj kolač odličan je uz jutarnju kavicu ili čaj, ali savršeno funkcionira i poslužen uz malo sladoleda ili kremu od vanilije. Priprema je vrlo jednostavna, a čekanje da se ispeče vrijedi pogotovo ako ga planirate klopati u toplo-hladnoj kombinaciji sa sladoledom.

Trebat će vam:

100 g zobenih pahuljica
250 ml kipućeg mlijeka
100 g maslaca
60 g šećera
1 vanilin šećer
1 žlica meda
1 jaje
1 žličica praška za pecivo
120 g glatkog brašna
2 žlice smeđeg šećera
300 g mješavine malina, kupina i borovnica

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Prelijte zobene pahuljice kipućim mlijekom i ostavite ih da se namaču. U međuvremenu tucite maslac, šećer i vanilin šećer. Potom dodajte med i neprestano tucite mikserom. Zatim dodajte jaje i nastavite tući sve dok ne dobijete jednoličnu kremu. Rukom umiješajte brašno i prašak za pecivo. Iscijedite višak mlijeka iz zobenih pahuljica pa i njih dodajte u tijesto i dobro izmiješajte. Kalup za kruh duljine 25 do 30 cm obložite papirom za pečenje pa prelijte tijesto u njega. Po vrhu pospite smeđi šećer pa rasporedite bobičasto voće. Pecite 1 h na 180 °C. Prije posluživanja po želji pospite šećerom u prahu. Ovaj se kolač može posluživati sam ili uz malo sladoleda ili kreme od vanilije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2025 14:43