GRIJE DUŠU I TIJELO

Ovo bogato varivo od povrća i teletine ultimativno je sezonsko jelo na žlicu

S prvim hladnim danima, jela na žlicu postaju naš prvi i omiljeni odabir za ručak
 Photoart/stockfood

Priprema: 20 minuta

Kuhanje: 45 minuta

Porcija: 4

Trebat će vam:

2 mrkve

1 tikvica

3 krumpira

½ glavice celera

1 poriluk

2 češnja češnjaka

400 g teletine od plećke

500 ml povrtnog temeljca

sol i papar

malo brašna

2 žlice maslinova ulja

nekoliko grančica peršina

nekoliko listića bosiljka

Priprema:

Meso narežite na kockice. U zdjeli ugrijte ulje, dodajte meso i uz miješanje pržite sa svih strana. Dodajte sjeckani češnjak, još malo popržite, posipajte brašnom, zalijte temeljcem tek toliko da bude pokriveno, posolite, promiješajte pa ostavite da se krčka na laganoj vatri. Celer, poriluk, mrkvu, krumpire i tikvicu operite, ogulite i narežite na kockice. Tim redoslijedom u razmaku od pet minuta dodajte mesu. Ostavite da se kuha na laganoj vatri uz podlijevanje temeljcem. Ako je potrebno, još dosolite i popaprite. Nasjeckajte peršin i bosiljak pa ih umiješajte u varivo. Poslužite uz svježi kruh i maslinovo ulje s kojim će si svako prema ukusu dodatno pokapati varivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. listopad 2020 14:20