NAPRAVI OMLET

Ovo je jedan od najboljih doručaka s jajima koji možete pripremiti, pjenast je, sočan i preukusan

 Berislava Picek/Cropix
Ako još uvijek niste isprobali japanski omlet, možda je sada pravo vrijeme da ga napravite
Ako još uvijek niste isprobali japanski omlet, možda je sada pravo vrijeme da ga napravite

Trebat će vam:

4 jaja

2 žlice umaka od soje

1 žličica šećera

ulje

sol

Priprema:

U veću zdjelu stavite jaja i lagano mutite vilicom. Dodajte umak od soje, šećer i sol. Smjesa mora biti jednolična. U tavi zagrijte malo ulja te izlijte jednu trećinu smjese. Pecite oko jedne minute te lagano špatulom odvajajte i rolajte prema kraju tave. Rolu od jaja ostavite te izlijte opet u tankom sloju smjesu jaja. Pecite na vrlo laganoj vatri. Sada onu prvu rolu rolajte preko novih jaja prema drugom kraju tave. Malo dodajte ulja i ulijte novi sloj jaja. Pecite te čim se počne odvajati od ruba tave, rolajte sve zajedno na drugu stranu. Omlet izvadite iz tave i poslužite. Ovaj omlet je vrlo pjenast, prozračan i sočan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 02:58