DOBRA IDEJA

OVO KUHATE NA DAN KAD SHVATITE DA JE DIJETA NEOSTVARIVA: Janjetina iz Auvergnea

 

Trebat će vam:

1 janjeći but
500 g tanko narezane slanine
janjeća maramica
3 glavice luka
4 češnja češnjaka
3 mrkve
oko 1 l mesnog temeljca
1,5 kg krumpira
svinjska mast za prženje
majčina dušica
sol

Janjeći but našpikajte češnjakom te ga dobro natrljajte u mužaru usitnjenom majčinom dušicom i solju. Potom ga cijelog omotajte šnitama slanine i na kraju janjećom maramicom. Sve dodatno učvrstite kuhinjskim koncem. U dubljoj tavi zagrijte mast i dodajte krupnije nasjeckan luk te ga nakratko propirjajte. Dodajte nasjeckanu mrkvu pa pirjajte još pet minuta. U veću posudu ili tavu stavite but pa preko njega pirjane luk i mrkvu. Sve zalijte temeljcem, poklopite i polagano, vrlo polagano na gornjem dijelu štednjaka kuhajte, odnosno pirjajte šest sati uz povremeno podlijevanje temeljcem. Očišćen krumpir narežite na četvrtine i dodajte uz but, opet zalijte temeljcem i pirjajte još sat vremena, odnosno dok krumpir ne postane sasvim mekan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:16