DOBRA IDEJA

OVO KUHATE NA DAN KAD SHVATITE DA JE DIJETA NEOSTVARIVA: Napravite patku nadjevenu heljdom i krvavicama!

 Željko Grgić / CROPIX
 

Trebat će vam:

1 patka
200 g heljde
3 krvavice
1 jabuka
svježi timijan
sol, papar

Donja Stubica, 141118.
Nova ulica 38b, Holiday House Zoe
Bozicni editorijal Dobra Hrana. Priprema 10 jela.
Foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / CROPIX

Ako imate mogućnost, patku bi bilo dobro prije prodimiti. Heljdu skuhajte al dente. Krvavice narežite na sitnije komade. Natrgajte listiće timijana. Pomiješajte heljdu s krvavicama pa time nadjenite patku. Otvor zatvorite manjom jabukom. Pecite tako da su prsa okrenuta prema gore u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva otprilike sat i pol, uz stalno podlijevanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:28