DOBRA IDEJA

OVO KUHATE NA DAN KAD SHVATITE DA JE DIJETA NEOSTVARIVA: Zagorska tuna

 

Trebat će vam:

500 g filea svježe tune
sojin umak
bučino ulje
svježi hren
papar
listovi potočarke
1 nar

File tune dobro očistite od svih opni tako da prstima uhvatite opnu i povlačite, usput stružući nožem (tako dobivate masu za tartar). Stružite sve dok meso ne bude potpuno očišćeno od opni. Sastrugano meso ostavite sa strane, a komad koji je ostao narežite na tanke šnite. Stavite ih u zdjelicu i prelijte sojinim umakom. U tatar (meso koje se sastrugali) dodajte malo bučina ulja, naribajte hren i popaprite. Poslužite tako da najprije na tanjur stavite marinirane komade, a potom tatar. Ukrasite potočarkom, košticama nara i po svemu naribajte hren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:56