NEMA BOLJE

Ovog Božića nema nam slađe od sočne purice s mlincima za ručak

Christmas baked chicken with spices, orange and herbs. Christmas food concept.

 Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
Uz puricu poslužujemo zelenu slatu, ciklu, ali i veliku zdjelu francuske salate
Uz puricu poslužujemo zelenu slatu, ciklu, ali i veliku zdjelu francuske salate

Trebat će vam:

1 purica (3-4 kg)

3 žlice maslaca

2 češnja češnjaka

sol, papar

ružmarin, timijan

500 g mlinaca

sok od pečenja

Priprema:

Puricu dobro posolite i popaprite, utrljajte maslac, češnjak i začinsko bilje. Pecite pokrivenu na 180 °C oko dva sata, zatim otkrijte i zapecite do zlatne boje. Mlinci se preliju kipućom vodom, ocijede i pomiješaju sa sokovima od pečenja. Poslužite svečano, uz salatu od cikle ili francusku salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2025 07:42