RECEPT

OVOG PROLJEĆA JE NA REDU MALO DRUGAČIJA JANJETINA: Fuži s janjećim raguom

 Marko Miščević
Donosimo provjerene recepte za jela od manjih komada ovog sočnog mesa.
2 žlice maslinova ulja
2 glavice luka
800 g janjetina (od buta ili plećke)
2 mrkve
100 g korijena celera
200-300 ml janjećeg temeljca (može i povrtni)
1 žlica pirea od rajčice
stručak peršina
2-3 žlice ribanca
prstohvat bosiljka i timijana
sol, papar
500 g fuža

Marko Miščević

Nasjeckajte luk i pirjajte ga na laganoj vatri dok ne postane zlatnožut. Janjetinu narežite na kockice pa je pirjajte na luku dok dopola ne omekša. Dodajte mrkvu i celer narezane na kockice. Pirjajte uz postupno podlijevanje temeljcem. Kad janjetina omekša, dodajte pire od rajčice, posolite, popaprite, dolijte još temeljca i pustite da kuha još desetak minuta. Fuže skuhajte u slanoj vodi. Tijesto prelijte umakom, a prije posluživanja posipajte ribanim sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:26