RECEPT

OVOG PROLJEĆA JE NA REDU MALO DRUGAČIJA JANJETINA: Janjeći carpaccio

 Marko Miščević
Donosimo provjerene recepte za jela od manjih komada ovog sočnog mesa.
150 g rikule
2 žlice maslinova ulja
120 g maslaca
stručak svježeg peršina
280 g janjećeg filea
2 žličice senfa
2 žličice meda
2 žlice balzamičnog octa
2 žlice kapara
papar
kruh za tost
2 žličice mješavine začinskog bilja (ružmarin, bosiljak...)

Marko Miščević

Svježi janjeći file začinite paprom, solju i začinskim biljem te pustite da odleži 24 sata u maslinovu ulju. Izvadite file i dobro ga zamotajte u prianjajujuću foliju i stavite u duboko zamrzavanje na nekoliko sati. Balzamični ocat reducirajte, odnosno zagrijavajte na maloj vatri da se reducira. Odložite sa strane. Pomiješajte senf i med. Na tanjur stavite podlogu od mješavine senfa i meda. Izvadite meso iz dubokog zamrzavanja, odmotajte ga i narežite što tanje. Na senf i med stavite rukolu, a na nju meso. Prelijte ga reduciranim balzamičnim octom i maslinovim uljem te posipajte nasjeckanim peršinom. Poslužite ga uz maslac i prepečene kriške kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:30