RECEPT RESTORANA BALON

Pačja prsa na slatkom crvenom kupusu

 Marko Miščević

250 g pačjih prsa
100 g crvenog kupusa
80 g butternut tikve
50 g maslaca
20 ml maslinova ulja
20 ml balzamičnog octa
1 češanj češnjaka
žličica soli
½ žličice papra
3 g meda
1 granny smith jabuka
150 ml crnog vina

Pačja prsa marinirajte (maslinovo ulje, balzamični ocat, češnjak, sol, papar, med) i ostavite da se odmaraju. Crveni kupus naribajte i pirjajte na sitno sjeckanom luku i sitno sjeckanoj jabuci (uzmite pola jabuke). Začinite solju, paprom, zvjezdastim anisom, medom i štapićem cimeta. Kad se ispirja, dodajte crno vino i sve kuhajte na laganoj vatri. Tikvu prepolovite pa je stavite peći u pećnicu začinjenu solju, paprom, svježim timijanom i prahom od čilija. Pecite na 180 stupnjeva. Kad omekša, odvojite je od kore te blendajte s maslacem i propasirajte. Pačja prsa pecite najprije na koži, potom zatvorite sa svih strana i dovršite u pećnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:06