1 paket zamrznutog lisnatog tijesta ili 2 role svježeg lisnatog tijesta
200 g mekane slanine
300 g gljiva (šampinjoni, bukovače...)
2 glavice luka
svježi timijan
nekoliko grančica ružmarina
1 jaje
Slaninu narežite na kockice i lagano je popržite. Maknite je iz tave i dodajte na kolutove narezan luk. Dinstajte ga dok ne postane mekan. Izvadite ga i pomiješajte sa slaninom. Na tavici pržite narezane gljive. Kad su pržene, ih posolite ih. Razvaljajte lisnato tijesto i izrežite ga na kvadrate. Na sredinu svakog stavite nadjev, preklopite rubove i spojite ih u sredini. Ugrijte pećnicu na 200°C. Tijesto premažite žutanjkom u koji ste stavili nekoliko kapi mlijeka. Svaki kvadratić probodite ružmarinom pa pecite otprilike pola sata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....