Palačinke u vajnšatou

Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • Za palačinke:
  • 2 jaja
  • 100 g namjenskog brašna
  • 50 ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica naribane korice limuna
  • Za vajnšato:
  • 2 žutanjka
  • 2 žlice šećera
  • 1 dcl bijelog vina
  • Za punjenje:
  • 150 g preprženih i ugrubo usitnjenih lješnjaka
  • šećer u prahu

Priprema

1. korak
Ispecite palačinke na tavici s malo maslaca.
U višem i užem lončiću umiješajte jaje i šećer, dodajte vino i na laganoj vatri lagano miksajte. Morate proći faze od potpuno pjenaste do gotovo gusto kremaste.

2. korak
Kad ste postigli zadnju fazu, pjenica koja je zapravo krema, skinite vajnšato s vatre i stavite sa strane.

3. korak
Palačinke punite na sljedeći način: rasprostrete palačinku, posipate površinu prženim lješnjacima pa šećerom u prahu i preklopite u trokut.
Na kraju sve prelijete vajnšatoom i posipate prženim lješnjacima. I to učinite sa svakom pojedinom palačinkom do isteka zaliha.

Izdvajamo